Tri slučaja ugrožavanja javnog prometa

- U subotu, 3. srpnja oko 12 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zatekli su muškarca starosti 44 godine kako upravlja neregistriranim i neosiguranim mopedom - Istog dana u 3.25 sati u Supilovoj ulici u Varaždinu policijski službenici Policijske postaje Varaždin zatekli su u kontroli prometa muškarca starosti 34 godine kako upravlja osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.19 g/kg, te ga isključili iz prometa - U nedjelju, 4. srpnja u 4.30 sati u Trnovcu Bartolovečkom, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zatekli su muškarca u upravljanju osobnim vozilom koje na prednjoj strani vozila nije imalo istaknute registarske oznake dok se na stražnjoj strani vozila nalazila pokusna reg. oznaka, za koju je provjerom utvrđeno da nije izdana za to vozilo.

            U subotu, 3. srpnja oko 12 sati u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zatekli su muškarca starosti 44 godine kako upravlja neregistriranim i neosiguranim mopedom bez registarske oznake te bez zaštitne kacige. Po zaustavljanju je utvrđeno da mopedom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno da ne posjeduje vozačku dozvolu, dok je alkotestiranjem utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2.59 g/kg.
            Kako se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja te kako je postojala opasnost da će nastaviti s njihovim činjenjem, doveden je u prostorije Policijske postaje Novi Marof gdje je zadržan te je idućeg dana doveden na prekršajni sud u Varaždinu.

            Istog dana u 3.25 sati u Supilovoj ulici u Varaždinu policijski službenici Policijske postaje Varaždin zatekli su u kontroli prometa muškarca starosti 34 godine kako upravlja osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.19 g/kg, te ga isključili iz prometa. U 4.15 sati u Sajmištu u Varaždinu ponovno je zatečen kako upravlja vozilom iako je bio isključen iz prometa te mu je bila oduzeta vozačka dozvola.
            Muškarac je potom doveden u prostorije Policijske postaje Varaždin gdje je zadržan u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva – alkohola, dok se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
            Isto tako, u nedjelju, 4. srpnja u 4.30 sati u Trnovcu Bartolovečkom, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zatekli su u upravljanju osobnim vozilom muškarca starosti 31 godinu. Na prednjoj strani vozila nije bilo istaknute registarske oznake dok se na stražnjoj strani nalazila pokusna reg. oznaka, za koju je provjerom utvrđeno da nije izdana za to vozilo. Provjerom je također utvrđeno da je vozilo odjavljeno u mjesecu ožujku prošle godine, odnosno da je neregistrirano i neosigurano. Za vozača je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i to pod utjecajem alkohola od 2.85 g/kg.
            Kako je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden je u prostorije Policijske uprave varaždinske gdje je zadržan te će se tijekom današnjeg dana dovesti sucu Prekršajnog suda u Varaždinu.

Stranica