Krivotvorenje isprava

Jučer, 29. lipnja u 17.10 sati policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin prilikom kontrole prometa u Aninoj ulici u Varaždinu zaustavili su osobno vozilo marke „Mazda“ kojim je upravljao 55-godišnjak

 
            Jučer, 29. lipnja u 17.10 sati policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin prilikom kontrole prometa u Aninoj ulici u Varaždinu zaustavili su osobno vozilo marke „Mazda“ kojim je upravljao 55-godišnjak.
            Provjerom je utvrđeno da se na vozilu nalaze registarske pločice koje pripadaju osobnom vozilu „Mercedes“. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je 55-godišnjak tog dana u jutarnjim satima na vozilu „Mazda“ montirao nepripadajuće registarske pločice u namjeri da se njime koristi u prometu.
            Također je utvrđeno da je osobnim vozilom upravljao za vrijeme izrečene pravomoćne zaštitne mjere „zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije“.
            Protiv njega se podnosi kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Krivotvorenje isprava iz članka 311. i Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude iz članka 308. Kaznenog zakona.


Stranica