Prijateljstvo i tradicija; ruku pod ruku

Slika PU_V/vijesti/2010/06/21/svecenici.jpg

U ponedjeljak, 14. lipnja održan je tradicionalni susret svećenika i djelatnika Policijske uprave varaždinske.

Foto: PU Varaždinska
U ponedjeljak, 14. lipnja održan je tradicionalni susret svećenika i djelatnika Policijske uprave varaždinske.
Takav susret koji je prerastao u   višegodišnju tradiciju prvi su puta organizirali prije više od šesnaest godina svećenik Zdravko Borak i policijski službenik PU varaždinske Vjekoslav Vinceković. Kako su i svećenik Borak i policijski službenik Vinceković, na veliku žalost svojih obitelji, prijatelja i kolega, preminuli iste, 2003. godine, njihovi su prijatelji svećenici i službenici Odjela policije PU varaždinske uz pomoć drugih kolega i prijatelja, nastavili to započeto druženje, da bi još više učvrstili međusobne kontakte i suradnju, a ujedno trajno očuvali uspomenu na drage prijatelje i obiteljima preminulih pružili moralnu i duhovnu podršku te ohrabrenje.

Na početku susreta, na mjesnom groblju Petrijanec zapaljena je svijeća za pokojnog policajca Vjekoslava Vincekovića, a zatim na mjesnom groblju Cestica na grobu pokojnog svećenika Zdravka Boraka. Na jednom i drugom grobu molitvu je predvodio svećenik Josip Vidović, iz Župe Reka kod Koprivnice, uz pomoć svog kolege svećenika Darka Banfića, koji su u   prigodnom govoru istaknuli važnost prijateljstva u našoj životnoj prolaznosti.
Potom je na nogometnom igralištu u Babincu odigrana utakmica između ekipa svećenika i službenika PU Varaždinske, koja je završila rezultatom 6:4 u korist «policajaca». Ugodno druženje nastavljeno je u Ribičkom domu u mjestu Lovrečan.



Stranica