Prihvat osoba od policije Republike Slovenije

U petak, 4. lipnja u 8.30 sati, temeljem Sporazuma između Vlade RH i Vlade R. Slovenije o predaji i prihvatu osoba kojih je ulazak ili boravak nezakonit, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska od policije Republike Slovenije prihvaćeno je četvero državljana Albanije starosti 36, 33, 29 i 26 godina.

U petak, 4. lipnja u 8.30 sati, temeljem Sporazuma između Vlade RH i Vlade R. Slovenije o predaji i prihvatu osoba kojih je ulazak ili boravak nezakonit, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska od policije Republike Slovenije prihvaćeno je četvero državljana Albanije starosti 36, 33, 29 i 26 godina. Obavljenim razgovorima sa strancima utvrđeno je da su 28. svibnja krenuli autobusom iz Albanije prema Kosovu te dalje do Zagreba, a u četvrtak, 3. lipnja u večernjim satima nepoznati ih je muškarac uz prethodno dogovorenu novčanu naknadu odvezao do državne granice sa Republikom Slovenijom te ih u neposrednoj blizini graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska pustio iz vozila uz uputu o prelasku državne granice prema mjestu Zavrč, R. Slovenija.

U 0.10 sati u neposrednoj blizini državne granice, na slovenskom teritoriju navedeni su albanski državljani zatečeni po mješovitoj ophodnji PP Gorišnica (Slovenija) i Postaje granične policije Varaždin, te naknadno procesuirani zbog nezakonitog ulaska u Republiku Sloveniju. Protiv njih je u upravnom postupku Postaja granične policije Varaždin donijela rješenja o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka u RH u trajanju od 6 mjeseci, te su predani u prihvatni centar Ježevo.


Stranica