Prijevara

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad muškarcem starosti 51 godinu utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je kao vlasnik obrta s novomarofskog područja s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi kod vlasnika obrta iz Varaždina tijekom travnja 2008. godine naručio radove servisa i popravka svojeg vozila u vrijednosti od oko 1 500 kuna,

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad muškarcem starosti 51 godinu utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je kao vlasnik obrta s novomarofskog područja s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi kod vlasnika obrta iz Varaždina tijekom travnja 2008. godine naručio radove servisa i popravka svojeg vozila u vrijednosti od oko 1 500 kuna, što nije platio do 26. lipnja 2009. godine kada je pokrenut postupak ovrhe nad pokretninama u njegovom vlasništvu – osobnom i teretnom vozilu, a koja je vozila, kako bi izbjegao naplatu potraživanja, prodao.

Također je kod vlasnika drugog obrta tijekom 2008. godine i 2009. godine u više navrata podizao loživo ulje u iznosu od oko 10 900 kuna, a koji iznos do sada nije platio, već je izdao bjanko zadužnicu na iznos od 50 000 kuna, unatoč činjenici lošeg poslovanja svog obrta i nedostatku sredstava na računu.
Protiv njega se podnosi kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Prijevare iz članka 224. i Povreda tuđih prava iz članka 228. Kaznenog zakona.


Stranica