U rijeci Dravi pronađena leševi dviju mlađih ženskih osoba

U srijedu, 12. svibnja u 8.55 sati na predjelu zvanom „Beli Kipi“ na starom toku rijeke Drave u Varaždinu, od strane kanuiste za vrijeme treninga uočen je leš ženske osobe kako pluta po vodi.

U srijedu, 12. svibnja u 8.55 sati na predjelu zvanom „Beli Kipi“ na starom toku rijeke Drave u Varaždinu, od strane kanuiste za vrijeme treninga uočen je leš ženske osobe kako pluta po vodi. Tijekom postupanja policijskih službenika po navedenoj dojavi, ponovno je pristupio navedeni građanin izjavivši da je nizvodno, oko 120 metara u vodi uočio još jedan leš nepoznate ženske osobe.

Izvlačenjem oba mrtva tijela iz vode od strane Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, utvrđeno je da se radi o mlađim ženskim osobama. 
Pregledom mjesta događaja u čamcu na obali rijeke pronađene su dvije torbe sa osobnim dokumentima. Provedenim očevidom je utvrđeno da se na obali rijeke Drave nalaze knjige i drugi osobni predmeti najvjerojatnije vlasništvo pronađenih mrtvih osoba.

Prema nalogu istražne sutkinje Županijskog suda u Varaždinu određena je obdukcija, poradi utvrđivanja točnog uzroka smrti.
Od strane obitelji, na Odjelu patologije Opće bolnice Varaždin izvršeno je prepoznavanje mrtvih tijela kojom prilikom je utvrđeno da se radi o M.Ž. (18) i T.K. (18).

Nadalje, utvrđeno je da su navedene djevojke maturantice jedne srednje škole u Varaždinu te da su u utorak, 11. svibnja u popodnevnim satima zajedno sa društvom slavile „Dane maturanata“ nakon čega je proslava završila te se cijelo društvo oko 22 sati  razišlo, dok su njih dvije udaljile u smjeru rijeke Drave.
Prema do sad prikupljenim informacijama došlo se do saznanja da su djevojke  najavile samoubojstvo, te će se navedene okolnosti provjeriti obdukcijom, vještačenjima i drugim mjerama i radnjama.
 


Stranica