Sveta misa na blagdan Svetog Jurja mučenika

Slika PU_V/vijesti/2010/04/27/misa.JPG
U petak, 23. travnja, na blagdan Svetog Jurja mučenika, zaštitnika Policijske kapelanije Policijske uprave varaždinske, u kapelici u krugu bivše vojarne u Optujskoj ulici u Varaždinu, održana je sveta misa. Naime, dekretom vojnog ordinarija, mons. Juraja Jezerinca, s danom 1. rujna 2009. godine utemeljena je Policijska kapelanija „Sv. Jurja mučenika“, čijim je kapelanom poslužiteljem imenovan vlč. Ivica Horvat, župnik Župe Oštrice.

Prije početka svete mise koju je predvodio vlč. Damir Vrabec, kapelan Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske uz sudjelovanje vlč. Milenka Majića, kapelana II. Gardijske brigade „Gromovi“ iz Petrinje i vlč. Ivice Horvata, načelnik Policijske uprave varaždinske Rade Sitar i njegov zamjenik Siniša Brkinjač, zapalili su svijeće za sve poginule i preminule djelatnike Policijske uprave varaždinske.


U prigodnoj propovijedi, vlč. Vrabec povezao je život svetog Jurja, koji je za vrijeme cara Dioklecijana bio časnik rimske vojske te je otvoreno stao u obranu kršćana, zbog čega je ubijen mučeničkom smrću, sa časnim policijskim i vojnim zvanjem, prisjetivši se i svih poginulih i nestalih branitelja u Domovinskom ratu, kao i svih preminulih policijskih djelatnika.


Uz djelatnike svih organizacijskih jedinica Policijske uprave varaždinske, te predstavnike Policijske uprave međimurske, svetoj misi su prisustvovali i članovi Udruge 7. Gardijske brigade „Puma“ iz Varaždina, koji su tom prilikom također zapalili svijeće i položili vijenac za svih 94 poginulih pripadnika brigade u čiju je čast podignuta ova kapelica.


Stranica