Krivotvorenje isprava

U petak, 23. travnja u 20.40 sati u mjestu Bikovec u kontroli prometa po policijskim službenicima Mobilne jedinice policije MUP-a zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 18-godišnjak.

U petak, 23. travnja u 20.40 sati u mjestu Bikovec u kontroli prometa po policijskim službenicima Mobilne jedinice policije MUP-a zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 18-godišnjak. Kontrolom je utvrđeno da registarske pločice  na vozilu ne pripadaju istom. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je 18-godišnjak u srijedu 21. travnja u svojoj garaži na svoje vozilo montirao registarske pločice drugog vozila u namjeri da se istim koristi u prometu.

Također je istog dana u 22.20 sati u mjestu Greda po policijskim službenicima Mobilne jedinice u kontroli prometa zatečeno osobno vozilo kojim je upravljao 37-godišnjak, te je provjerom utvrđeno da se na istom također nalaze registarske pločice drugog vozila. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je navedeni muškarac u utorak, 20. travnja na svoje vozilo montirao registarske pločice drugog vozila s namjerom da se takvim vozilom koristi u prometu. Protiv obojice se podnose kaznene prijave za počinjeno kazneno djelo Krivotvorenja isprava iz članka 311. Kaznenog zakona.


Stranica