Krivotvorio potvrdu o zaposlenju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom starosti 29 godina utvrđeno je da je isti, prošlog ponedjeljka, 1. ožujka, krivotvorio potvrdu o zaposlenju tako da je sam upisao podatke o dužini trajanja zaposlenja u poduzeću i potvrdu ovjerio neispravnim pečatom te potpisao ovlaštenu osobu navedenog poduzeća.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom starosti 29 godina utvrđeno je da je isti, prošlog ponedjeljka, 1. ožujka, krivotvorio potvrdu o zaposlenju tako da je sam upisao podatke o dužini trajanja zaposlenja u poduzeću i potvrdu ovjerio neispravnim pečatom te potpisao ovlaštenu osobu navedenog poduzeća. Istom potvrdom doveo je u zabludu prodavača poduzeća s ludbreškog područja koji mu je temeljem navedene izdao tri LCD televizora ukupne vrijednosti od oko 9 600 kuna uz suglasnost o zapljeni duga na plaći, iako nije zaposlen u poduzeću čiju je potvrdu krivotvorio i nema nikakvih primanja.

Također je takvu istu potvrdu izradio na ime druge muške osobe i bez njegovog znanja, u istoj trgovini pokušao prijevaru na isti način koju nije realizirao jer mu prodavač nije izdao robu bez garancije čekovima.
Navedeni je u petak, 5. ožujka uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela Krivotvorenja isprava iz članka 311. kaznenog zakona i Prijevare iz članka 224. Kaznenog zakona doveden istražnoj sutkinji Županijskog suda u Varaždinu koja mu je odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati.


Stranica