Uhićenje po potrazi

U petak, 26. veljače u 10.40 sati u prostorima sportsko-rekreacijskog centra u ulici Nikole Tesle u Varaždinu po policijskim službenicima Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske zatečen je hrvatski državljanin starosti 37 godina s prijavljenim prebivalištem na području Zagreba,

U petak, 26. veljače u 10.40 sati u prostorima sportsko-rekreacijskog centra u ulici Nikole Tesle u Varaždinu po policijskim službenicima Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske zatečen je hrvatski državljanin starosti 37 godina s prijavljenim prebivalištem na području Zagreba, za kojim je dana 20. rujna 2009. godine od strane Policijske postaje Gospić raspisana potraga s mjerom „uhititi“ temeljem naredbe Kaznenog zavoda Gospić zbog udaljenja iz zatvora u Gospiću.

Navedeni je uz primjenu sredstava prisile uhićen na mjestu pronalaska te je doveden u prostorije Policijske uprave varaždinske. Istog dana je prepraćen u Zatvor u Gospiću gdje je predan u 21.40 sati.
Kako se radi o osobi koja je počinitelj većeg broja kaznenih djela i to većinom imovinskih kaznenih djela – prijevara za višemilijunske iznose, krivotvorenja isprava i drugih, te kako se raspolagalo saznanjima da je isti sklon pružanju otpora i bijegu prilikom dosadašnjih uhićivanja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske, pravilnom procjenom te primjenom odgovarajućih taktičkih mjera i radnji prilikom pronalaska i uhićenja osobe, izvršili su ovu radnju bez mogućnosti pružanja otpora i bijega od strane istog.


Stranica