Prijevara u gospodarskom poslovanju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom starosti 21 godinu utvrđeno je da je isti kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva sa zagrebačkog područja dana 10. srpnja 2009. godine sklopio ugovor sa trgovačkim društvom s varaždinskog područja o kupnji viljuškara za iznos od oko 103 400 kuna,

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom starosti 21 godinu utvrđeno je da je isti kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva sa zagrebačkog područja dana 10. srpnja 2009. godine sklopio ugovor sa trgovačkim društvom s varaždinskog područja o kupnji viljuškara za iznos od oko 103 400 kuna, izdavši bjanko zadužnice kao sredstvo osiguranja plaćanja istog.

Obzirom da isti nije izvršio plaćanje preuzetog viljuškara nakon isteka valute, oštećeno je trgovačko društvo pokušalo naplatiti sporni iznos putem zadužnice, međutim žiro račun trgovačkog društva počinitelja bio je blokiran.
Protiv počinitelja se podnosi kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Prijevara u gospodarskom poslovanju iz članka 293. Kaznenog zakona, dok se protiv trgovačkog društva podnosi kaznena prijava za isto kazneno djelo u svezi članka 3. Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.


Stranica