Nasilničko ponašanje u obitelji

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom, starosti 42 godine, utvrđeno je da je isti u vremenskom razdoblju od 1. siječnja 2003. godine do 10. veljače 2010. godine,

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom, starosti 42 godine, utvrđeno je da je isti u vremenskom razdoblju od 1. siječnja 2003. godine do 10. veljače 2010. godine, u više navrata prijetio nasilnim radnjama i ubojstvom svojoj supruzi starosti 41 godinu, što je kod iste izazvalo strah i ozbiljnu bojazan za vlastiti život i sigurnost.

Također se došlo do saznanja da se isti u navedenom vremenskom razdoblju nasilnički ponašao prema svojoj supruzi, na način što je na nju vikao, vrijeđao je i omalovažavao raznim pogrdnim riječima i psovkama, te je fizički napadao na način što ju je naguravao po stanu, udarao glavom o zid, rukama i nogama udarao po glavi i tijelu, uslijed čega je ista zadobivala tjelesne ozljede u vidu modrica, hematoma, puknuća rebara i rasjekotina po glavi. Sve navedeno činio je u prisutnosti njihovog djeteta starosti 13 godina, čime je kod istog izazvao strah i uznemirenost, te negativno utjecao na njegov rast i emocionalni razvoj.

Navedeni je muškarac uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela Prijetnje iz članka 129., Nasilničkog ponašanja u obitelji iz članka 215. A i Zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe iz članka 213. Kaznenog zakona, doveden istražnoj sutkinji Županijskog suda u Varaždinu, koja mu je odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati.



Stranica