Otkriveni počinitelji većeg broja razbojništva

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/uhicenik01.jpg

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom hrvatskih državljana starosti 28, 30 i 31 godinu utvrđeno je da su isti počinili pet kaznenih djela Razbojništva i jedan pokušaj razbojništva.

Foto: Ilustracija
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom hrvatskih državljana starosti 28, 30 i 31 godinu utvrđeno je da su isti počinili pet kaznenih djela Razbojništva i jedan pokušaj razbojništva. Navedeni su 19. siječnja oko 19 sati u trgovini „Konzum“ u mjestu Gornje Ladanje izvršili razbojništvo nad uposlenicom trgovine starosti 45 godina, kojom prilikom su uz prijetnju vatrenim oružjem od iste otuđili novčani iznos od nekoliko tisuća kuna. Istog dana u 19.20 sati, u trgovini „Konzum“ u mjestu Greda izvršili su razbojništvo nad uposlenicom starosti 30 godina, kojom prilikom su također uz prijetnju vatrenim oružjem od iste otuđili novčani iznos od oko 3 000 kuna.  Također, 30. prosinca 2009. godine oko 19.50 sati izvršili su razbojništvo nad uposlenicom trgovine „Konzum“ u mjestu Vinica, starosti 26 godina, na način što su uz prijetnju vatrenim oružjem od iste zatražili novac te nakon što im je ista predala novčani iznos od oko 10 000 kuna, udaljili se u nepoznatom smjeru.

Nadalje, utvrđeno je da su isti, 11. ožujka 2006. godine oko 19.35 sati izvršili razbojništvo nad uposlenikom trgovine „Konzum“ u Ladanju Gornjem, starosti 58 godina gdje su također uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili novčani iznos od oko 7 000 kuna.  Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su navedeni, 15. siječnja ove godine oko 18.30 sati u mjestu Šemnica na području PU krapinsko-zagorske također vatrenim oružjem počinili razbojništvo u trgovini „Žebojka br. 2“ nad hrvatskom državljankom starosti 54 godine pri tom otuđivši novčani iznos od oko 3 000 kuna.

Navedeni su također, 14. siječnja oko 19 sati izvršili pokušaj razbojništva nad uposlenicom trgovine „Konzum“ u Podevčevu, starosti 23 godine, na način što su uz prijetnju vatrenim oružjem zatražili novac no nakon što im je ista odbila dati, napustili su mjesto događaja. Navedena trojica muškaraca su uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela Razbojništva iz članka 218. Kaznenog zakona, u petak 5. veljače, dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu koji im je odredio zadržavanje u trajanju od 48 sati. Pretragom kuće i pripadajućih prostorija kojima se koristi 28-godišnjak kod istog je pronađena jedna lovačka puška i nekoliko desetaka komada streljiva različitog kalibra, koje je navedeni nepovlasno posjedovao, te je isti dragovoljno predao policijskim službenicima i jedan plinski pištolj sa pripadajućim streljivom te jedan plinski revolver, koje je držao bez prijave nadležnom tijelu.

Protiv navedenog se podnosi optužni prijedlog za počinjene prekršaje iz Zakona o oružju. 
Isto tako kod navedene pretrage kod 28-godišnjaka je pronađeno i 220 komada sjemenki nalik na sjemenke indijske konoplje zbog čega se protiv navedenog podnosi kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Zlouporabe opojnih droga iz članka 173. Kaznenog zakona.


Stranica