Prometna nesreća s poginulim osobama

Jučer, 7. veljače oko 6.40 sati na državnoj cesti D-2 između mjesta Veliki Lovrečan i Brezje Dravsko, došlo je do prometne nesreće između osobnog vozila i kombi vozila Prostovoljnog gasilskog društva Hajdoše iz Republike Slovenije.

Jučer, 7. veljače oko 6.40 sati na državnoj cesti D-2 između mjesta Veliki Lovrečan i Brezje Dravsko, došlo je do prometne nesreće između osobnog vozila i kombi vozila Prostovoljnog gasilskog društva Hajdoše iz Republike Slovenije. Do prometne nesreće je došlo na način što je hrvatski državljanin Š.M (24), upravljajući osobnim vozilom iz smjera mjesta Veliki Lovrečan u smjeru Varaždina, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju na cesti, izgubio kontrolu nad upravljačem vozila kojim je prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u prednji dio kombi vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao slovenski državljanin K.M. (22). U prometnoj nesreći vozač osobnog vozila i putnik iz njegovog vozila, hrvatski državljanin B.R. (21) od zadobivenih su ozljeda preminuli na mjestu događaja. Isto tako, u prometnoj nesreći ozljede su zadobili putnik iz osobnog vozila, hrvatski državljanin B.I. (23), te vozač kombi vozila slovenskih registarskih oznaka i svih osam putnika iz istog, a radi se o slovenskim državljanima B.M. (22); P.J. (29); V.D. (34); V.G. (33); P.P. (17); B.M. (21) te dvije slovenske državljanke B.K. (16) i V.M. (17).

Svi ozlijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin gdje im je pružena medicinska pomoć, dok će se ozljede okvalificirati naknadno.
Na mjesto događaja izašla je istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu koja je prisustvovala očevidu, te je od strane iste određena obdukcija preminulih. Također su na mjesto događaja izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin te DVD-a Lovrečan – Dubrava, koji su sudjelovali u zbrinjavanju unesrećenih. U vremenu od 7.20 do 9.53 sati za sav promet bila je zatvorena navedena dionica državne ceste D-2, te se promet odvijao obilaznim pravcima, a također je bio zatvoren i ulazni promet putnika na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska.


Stranica