Otkriveni počinitelji provale u benzinsku postaju

Slika PU_V/vijesti/2010/01/13/benzinska.jpg

Foto: PU varaždinska
U utorak, 12. siječnja, OKC PU varaždinske zaprimio je dojavu zaštitarske tvrtke da se na benzinskoj postaji INA u Vratnu Donjem upalio alarm. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja te izvršenim očevidom utvrđeno je da je istog dana oko 2.30 sati nepoznati počinitelj ili više njih izvršio provalu u navedenu benzinsku postaju na način što je razbio staklo na ulaznim vratima i ušao u unutrašnjost odakle je otuđio veću količinu cigareta, alkoholnih pića, slatkiša i druge robe iz prodajnog asortimana nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Prema odštetnom zahtjevu nastala materijalna šteta cijeni se na 30 400 kuna.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad djetetom starosti 13 godina, mlađim maloljetnikom starosti 15 godina te trojicom mlađih maloljetnika starosti 16 godina utvrđeno je da su isti počinili navedeno kazneno djelo te je od istih oduzet jedan dio otuđenih predmeta koji su vraćeni odgovornoj osobi benzinske postaje.
Prema navedenim počiniteljima zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika za mladež podnosi se kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Teške krađe iz članka 217. Kaznenog zakona.



Stranica