Doček Nove 2010. Godine – obavijesti

U noći, 31. prosinca 2009./1. siječnja 2010. godine u vremenu od 23 do 1 sati na otvorenom prostoru Trga Svetog Trojstva u Ludbregu održat će se javno okupljanje zabavnog karaktera „doček Nove godine u Centru svijeta“ u organizaciji Turističke zajednice grada Ludbrega.

U noći, 31. prosinca 2009./1. siječnja 2010. godine u vremenu od 23 do 1 sati na otvorenom prostoru Trga Svetog Trojstva u Ludbregu održat će se javno okupljanje zabavnog karaktera „doček Nove godine u Centru svijeta“ u organizaciji Turističke zajednice grada Ludbrega. Na navedenom javnom okupljanju očekuje se oko 500 posjetitelja, a tijekom njegovog trajanja neće se poduzimati posebne mjere regulacije prometa.

Isto tako, sutra, 31. prosinca s početkom u 20 sati na Trgu Kralja Tomislava u Varaždinu u organizaciji grada Varaždina održat će se javno okupljanje – doček Nove 2010. godine na kojem se očekuje oko 3 000 posjetitelja. Tijekom održavanja navedenog javnog okupljanja, točno u ponoć, u organizaciji Športskog atletskog kluba Varaždin održat će se tradicionalna Novogodišnja utrka pod nazivom „Varaždin 2010.“ ulicama grada Varaždina. Utrka za koju se do sada prijavilo oko 120 natjecatelja, odvijat će se slijedećom trasom: start na Trgu Kralja Tomislava – Franjevački trg – Kačićeva – Vrazova – ulica Zrinskih i Frankopana – Miroslava Krleže – Zagrebačka – Cesarčeva – Preradovićeva – Pavlinska – cilj na Trgu Kralja Tomislava. Za vrijeme trajanja utrke promet će se odvijati po privremenoj regulaciji, te molimo građane da poštuju postavljene znakove i zapovijedi izdane od strane policijskih službenika.

Napominjemo da će se u preostalo vrijeme trajanja priredbe dočeka Nove godine, promet odvijati prema redovnoj regulaciji te molimo građane da poštuju sve prometne propise posebice odredbe koje se odnose na zabranu ulaska vozilima u pješačku zonu, da parkiraju svoja vozila na način da ne ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu i druge propise.

Također molimo građane da se tijekom navedenih javnih okupljanja pridržavaju i drugih zakonskih propisa, posebno Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o eksplozivnim tvarima vezano uz pravilnu uporabu pirotehničkih sredstava, kako bi ista prošla bez ozljeđivanja i drugih negativnosti, u što ljepšem i mirnijem blagdanskom ozračju.


Stranica