Sastanak predstavnika granične policije PU Maribor, PU krapinsko-zagorske i PU varaždinske

U prostorijama Postaje granične policije Varaždin u Ivancu, u utorak, 15. prosinca 2009. godine, održan je radni sastanak predstavnika Policijske postaje Podlehnik, Postaje mejne policije Gruškovje, Policijske postaje Krapina, Postaje granične policije Macelj te Postaje granične policije Varaždin.

U prostorijama Postaje granične policije Varaždin u Ivancu, u utorak, 15. prosinca 2009. godine, održan je radni sastanak predstavnika Policijske postaje Podlehnik, Postaje mejne policije Gruškovje, Policijske postaje Krapina, Postaje granične policije Macelj te Postaje granične policije Varaždin. Sastanci predstavnika ovih policijskih postaja održavaju se tijekom svakog mjeseca s ciljem unaprjeđenja suradnje i podizanja kvalitete zajedničkih nastojanja na zaštiti granice između dvije države, ali i svih građana, posebice onih koji žive u pograničnim područjima. Domaćin ovih sastanaka je svaki puta jedna od navedenih postaja.

Iako je ovaj sastanak, kao posljednji u 2009. godini, bio u svečanijem raspoloženju, komandir Policijske postaje Podlehnik Uroš Kušar, komandir Postaje mejne policije Gruškovje Boris Ramot, načelnik Policijske postaje Krapina Ivan Poljak, načelnik Postaje granične policije Macelj Željko Lež, te domaćin sastanka, načelnik Postaje granične policije Varaždin Vladimir Friščić, uspješno su odradili predviđeni dnevni red, od prometa putnika na graničnim prijelazima, stanju sigurnosti na državnoj granici, provedbi mješovitih ophodnji i dogovor za naredno razdoblje, dogovor u svezi postupanja tijekom predstojećih blagdana Božića i Nove Godine i drugo.

Tako je ovom prilikom zaključeno da će se mješovite ophodnje provoditi sukladno Protokolu te je dogovoren njihov raspored za mjesec siječanj 2010. godine. Isto je tako zaključeno da se za predstojeće blagdana kao i u vrijeme izbora za Predsjednika Republike Hrvatske, na graničnim prijelazima vrše pojačane kontrole. Također je, s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana, dogovoreno i pojačano postupanje po operativnoj akciji „Mir i dobro“. Na kraju je dogovoreno je da će se idući radni sastanak u siječnju 2010. godine održati u Postaji mejne policije Gruškovje, nakon čega je za sve sudionike radnog sastanka upriličen prigodni domjenak.



Stranica