Humanitarna akcija službenika Policijske postaje Ivanec

Slika PU_V/vijesti/2009/12_mjesec/29/humanitanrak.jpg

Sa željom da  barem malo uljepšaju Božić dvojici teško oboljelih dječaka iz Ivanca, Noahu Pečevskom i Lovri Poljaku, službenici Policijske postaje Ivanec na radnom su sastanku donijeli odluku da dječake daruju prigodnim poklonima i novčanim iznosima od po 1 000 kuna. 

Naime, osmogodišnjem dječaku Noahu Pečevskom, učeniku 2. razreda osnovne škole, tijekom 2009. godine dijagnosticirana je rijetka maligna bolest mozga, zbog čega je njegov vid na oba oka oštećen za 80 posto. Zbog mjesta na kojem se tumor nalazi, operacija je prerizična te dječak prima intenzivnu kemoterapiju.
Sa zloćudnim tumorom na mozgu također se bori i četverogodišnji Lovro Poljak, koji je radi primanja intenzivne terapije zračenjem prisiljen svakodnevno s ocem putovati u Zagreb.

Upravo stoga, svjesni teške situacije u kojoj se nalaze ovi hrabri dječaci i njihove obitelj,  službenici Policijske postaje Ivanec donijeli su odluku o njihovom darivanju. Tim je povodom načelnik Policijske postaje Ivanec Boris Divjak, na Badnjak, 24. prosinca, ugostio Noaha Pečevskog u pratnji majke Štefice, te Sonju Poljak, majku malenog Lovre, koji zbog boravka u bolnici nije mogao osobno doći po poklon, već ga je u njegovo ime preuzeo brat Petar koji je sa majkom došao u Policijsku postaju.
Dječacima su tako uručeni prigodni pokloni od slatkiša, kapa, USB stickova, reflektirajućih prsluka i drugog promidžbenog materijala iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, dok je majkama dječaka predano po 1 000 kuna.

Tijekom boravka u Policijskoj postaji, Noah i maleni Petar pokazali su veliki interes za rad i opremu policije, a posebno su ih se dojmila policijska vozila i motocikli na kojima su vrlo rado pozirali prilikom fotografiranja, te su obojica izrazili želju da jednog dana i oni postanu policajci.



Stranica