Otkriveni počinitelji serije krađa i teških krađa

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom maloljetnika starosti 15 godina te jednim maloljetnikom starosti 16 godina utvrđeno je da su isti u vremenskom razdoblju od 10. do 31. listopada 2009. godine na području Lovrečan Brega izvršili dvije provale u vikend kuće vlasništvo slovenske državljanke starosti 41 godinu te hrvatskog državljanina starosti 49 godina na način što su nasilno ušli u unutrašnjost istih gdje su ispreturali stvari ali iz istih nisu ništa otuđili.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom maloljetnika starosti 15 godina te jednim maloljetnikom starosti 16 godina utvrđeno je da su isti u vremenskom razdoblju od 10. do 31. listopada 2009. godine na području Lovrečan Brega izvršili dvije provale u vikend kuće vlasništvo slovenske državljanke starosti 41 godinu te hrvatskog državljanina starosti 49 godina na način što su nasilno ušli u unutrašnjost istih gdje su ispreturali stvari ali iz istih nisu ništa otuđili. Prema navedenima se zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika za mladež podnosi kaznena prijava za počinjena kaznena djela Teške krađe iz članka 217. Kaznenog zakona.

Nadalje, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad hrvatskim državljaninom starosti 18 godina te dvojicom maloljetnika starosti 15 godina (od kojih je jedan maloljetnik iz naprijed opisanih događaja) utvrđeno je da su isti u vremenskom razdoblju od 21. srpnja do 9. kolovoza 2009. godine na području Općine Cestica, odnosno u mjestima Cestica, Gornje Vratno i Babinec počinili četiri kaznena djela Krađe. Naime, navedeni su koristivši noćni mir ukućana sa dvorišta i nezaključanih garaža obiteljskih kuća otuđili više komada ribičkih štapova sa pripadajućim rolama, više komada raznog alata te četiri bicikla. 
Jedan dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima, a ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 30 000 kuna.

Također je utvrđeno da su isti u vremenu od 5. do 18. lipnja 2009. godine u mjestu Babinec izvršili provalu u obiteljsku kuću vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 67 godina na način što su nasilno ušli u unutrašnjost iste odakle su otuđili nekoliko mesinganih slavina i nekoliko slika, pričinivši materijalnu štetu od 200 kuna. Prema navedenima se zamjeniku Općinskog državnog odvjetnika za mladež podnosi kaznena prijava za počinjena kaznena djela Krađe iz članka 216. i Teške krađe iz članka 217. Kaznenog zakona.



Stranica