Oduzimanje tuđe pokretne stvari

Dana 6. prosinca 2009. godine Policijska postaja Novi Marof zaprimila je dojavu o pokušaju krađe autobusa na prostoru autobusnog kolodvora u Novom Marofu.

Dana 6. prosinca 2009. godine Policijska postaja Novi Marof zaprimila je dojavu o pokušaju krađe autobusa na prostoru autobusnog kolodvora u Novom Marofu. U nedjelju, 6. prosinca oko 4.35 sati na prostoru autobusnog kolodvora u Novom Marofu, nepoznati je počinitelj izvršio pokušaj krađe autobusa marke „Stayer“ vlasništvo poduzeća „Autobusni promet“ Varaždin, na način što je ušao u autobus čija su vrata bila otvorena te originalnim ključem koji je bio autobusu, stavio autobus u pogon te krenuo autobusnim kolodvorom u pravcu glavne državne ceste Zagreb – Varaždin.

Dolaskom do raskrižja s navedenom cestom vozilo se zaustavilo te su iz istog istrčale dvije nepoznate muške osobe a nakon što su primijetili policijske službenike, dali su se u bijeg no jedan od njih je zadržan po policijskim službenicima.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su počinitelji navedenog djela dvojica hrvatskih državljana starosti 21 i 18 godina, te se prema istima podnosi kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Oduzimanje tuđe pokretne stvari iz članka 221. Kaznenog zakona.


Stranica