Održana 9. sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju grada Varaždina

U srijedu, 4. studenog, u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina održana je 9. sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju grada Varaždina.

U srijedu, 4. studenog, u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina održana je 9. sjednica  Vijeća za  komunalnu prevenciju grada Varaždina. Na početku sjednice, predsjednik Vijeća - gradonačelnik Grada Varaždina, Ivan Čehok, te njegov zamjenik – načelnik Policijske postaje Varaždin, Darko Blaži, upoznali su prisutne sa promjenama u sastavu Vijeća, obzirom da za nove članove imenovani Ivan Herman kao predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždin, Ilija Ivezić kao član navedenog Gradskog vijeća, te Kristijan Benček policijski službenik za prevenciju u Policijskoj postaji Varaždin, kao koordinator rada Policije u zajednici za PP Varaždin.

Nakon toga, načelnik Policijske postaje Varaždin, Darko Blaži izvijestio je o stanju sigurnosti u Varaždinu za prvih devet mjeseci 2009. godine. Tom prilikom je istaknuo kako se na području Policijske postaje bilježi pad kaznenih djela i prekršaja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te da se iz navedenog može zaključiti o zadovoljavajućem stupnju sigurnosti na području cijele Policijske postaje Varaždina, a samim time i grada Varaždina.Od strane članova Vijeća, zaključeno je da je navedeno rezultat mjera prevencije koje se u Varaždinu provode od 2004. godine, a koje su prije svega namijenjene povećanju sigurnosti svih građana.

Tijekom sjednice upućen je poziv građanima koji u svojim domovima imaju oružje da ga vrate policiji bez ikakvih sankcija, kako bi se izbjegle neželjene posljedice od ranjavanja ili smrtnog stradavanja. Isto tako, tom je prilikom konstatirano da se zahvaljujući postavljanju videonadzora oko varaždinskih osnovnih škola smanjio broj kaznenih djela koja su se tamo događala, a također su prisutni upoznati sa osnivanjem mobilnog tima za prevenciju u školama, koji djeluje u osnovnim školama na području Grada Varaždina.

Na navedenoj je sjednici dogovoreno da će se u narednom razdoblju od strane članova Vijeća Gradu Varaždinu dostaviti konkretni problemi u pisanom obliku, te će se potom dogovoriti održavanje nove sjednice i to do kraja ove godine, kako bi se s rješavanjem utvrđenih problema krenulo odmah od početka 2010. godine.


Stranica