Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera

U petak, 30. listopada u 23.50 sati policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin u kontroli prometa u Trenkovoj ulici u Varaždinu zatekli su u upravljanju osobnim vozilom hrvatskog državljanina starosti 31 godinu za vrijeme trajanja izvršenja sigurnosne mjere „Zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije“

U petak, 30. listopada u 23.50 sati policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin u kontroli prometa u Trenkovoj ulici u Varaždinu zatekli su u upravljanju osobnim vozilom hrvatskog državljanina starosti 31 godinu za vrijeme trajanja izvršenja sigurnosne mjere „Zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije“, kako upravlja navedenom ulicom u zabranjenom, odnosno suprotnom smjeru i to pod utjecajem alkohola od 1.64 g/kg.

Kako je postojala opasnost da će isti nastaviti sa činjenjem prekršaja, uhićen je i doveden u službene prostorije PU varaždinske. Isti je uz optužni prijedlog doveden dežurnoj sutkinji Prekršajnog suda u Varaždinu koja mu je odredila zadržavanje do prestanka razloga zbog kojih je određeno a najdulje 15 dana.
Protiv navedenog se podnosi i kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude iz članka 308. Kaznenog zakona.         


Stranica