Provale u šest vikend kuća u mjestu Lovrentovec

U četvrtak, 22. listopada, Policijska postaja Novi Marof zaprimila je dojavu o provali u šest vikend kuća u mjestu Lovrentovec, na predjelu zvanom „Segled“.

U četvrtak, 22. listopada, Policijska postaja Novi Marof zaprimila je dojavu o provali u šest vikend kuća u mjestu Lovrentovec, na predjelu zvanom „Segled“. Izvršenim očevidima utvrđeno je da je u vremenskom razdoblju od 17. do 22. listopada, nepoznati počinitelj pokušao provaliti u vikend kuću vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 60 godina na način što je nasilno otvorio ulazna vrata vikend kuće i ušao u unutrašnjost gdje je ispremetao stvari no pritom nije ništa otuđio. Nadalje, unatrag dvadesetak dana nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u vikend kuću vlasništvo hrvatske državljanke starosti 83 godine, na način što je nasilno otvorio vrata vikend kuće i ušao u unutrašnjost objekta gdje je ispremetao stvari ali također nije ništa otuđio. U vremenskom razdoblju od 19. do 22. listopada, nepoznati je počinitelj počinio tešku krađu provaljivanjem u vikend kuću vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 64 godine na način što je također nasilno otvorio ulazna vrata vikend kuće i ušao u unutrašnjost odakle je otuđio agregat za struju, boce za plin, inox bačvu sa nekoliko desetaka litara mošta te kanistre sa rakijom, pričinivši materijalnu štetu od oko 5 000 kuna.

Također, u vremenskom razdoblju od 20. do 22. listopada, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 70 godina na način što je nasilno otvorio vrata vikend kuće i iz unutrašnjosti otuđio bocu za plin pričinivši materijalnu štetu od 300 kuna.
Unatrag dvadesetak dana nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u vikend kuću vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 65 godina na način što je također nasilno otvorio ulazna vrata vikend kuće i ušao u unutrašnjost odakle nije ništa otuđio. Isto tako, u vremenskom razdoblju od 20. do 22. listopada, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću vlasništvo hrvatskog državljanina starosti 34 godine na način što je nasilno otvorio vrata vikend kuće i iz unutrašnjosti otuđio boce za plin, pričinivši materijalnu štetu od oko 700 kuna.



Stranica