Koškovec – požar i djelomična eksplozija u vozilu za prijevoz smeća

Jučer, 20. listopada, Policijska postaja Ivanec zaprimila je dojavu da je u mjestu Koškovec došlo do eksplozije u vozilu prilikom sakupljanja smeća. Provedenim policijskim izvidima utvrđeno je da je istog dana oko 13 sati došlo do požara i djelomične eksplozije u prostoru za smještaj smeća specijalnog vozila poduzeća „Ivkom“ iz Ivanca.

Jučer, 20. listopada, Policijska postaja Ivanec zaprimila je dojavu da je u mjestu Koškovec došlo do eksplozije u vozilu prilikom sakupljanja smeća. Provedenim policijskim izvidima utvrđeno je da je istog dana oko 13 sati došlo do požara i djelomične eksplozije u prostoru za smještaj smeća specijalnog vozila poduzeća „Ivkom“ iz Ivanca. Do požara i djelomične eksplozije došlo je na način što su djelatnici navedenog poduzeća, starosti 54 i 48 godina, vršili utovar kućnog otpada iz kanti u specijalno vozilo te je prilikom prešanja smeća došlo do manje eksplozije i izbijanja plamena u tovarnom sanduku vozila. Djelatnici su tom prilikom zadobili lakše ozljede u vidu obgorjevanja kose i obrva dok su ponuđenu medicinsku pomoć odbili. Požar je lokaliziran po vozaču navedenog vozila.

Na mjesto događaja izašli su službenici protueksplozijske zaštite i inspektor za zaštitu od požara i eksplozija PU varaždinske, te inspektor zaštite na radu, a izvršenim pregledom sadržaja tovarnog sanduka utvrđeno je da se u istom nalazi odbačena ambalaža različitih sprejeva, lakova, dezodoransa i razrjeđivača te je uslijed prešanja u sanduku došlo do stvaranja zapaljive smjese i iskrenja a nakon toga i do manje eksplozije i požara, kojom prilikom nije nastupila nikakva materijalna šteta.



Stranica