Savjet za promet

Slika PU_V/vijesti/2009/10_mjesec/20_10/policija grad promet1a.JPG

Foto: PU Varaždinska
U ponedjeljak, 19. listopada, u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina održana je osnivačka sjednica Savjeta za promet na području Grada Varaždina čiji je cilj pravovremeno provođenje analize postojećih ali i budućih potencijalnih problema na prometnicama na području Grada Varaždina, te pronalaženje njihovih mogućih rješenja.

Novoosnovani Savjet sastoji se od 14 članova, a uz predstavnike Grada Varaždina, Republičkog inspektora za ceste za Sjeverozapadnu Hrvatsku, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste, Društva distrofičara i invalida Grada Varaždina, kao i drugih tijela i institucija, u Savjet su imenovana i dvojica predstavnika Policijske uprave varaždinske i to Danijel Posavec, voditelj Pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa, te Ivica Kokot, pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Varaždin. Za predsjednika Savjeta imenovan je pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, urbanizam i zaštitu okoliša Grada Varaždina, Marijan Bakulić. 

Osnivačkoj Sjednici Savjeta bili su nazočni i načelnik Policijske uprave varaždinske Rade Sitar, te načelnik Postaje prometne policije Varaždin Predrag Benčić. To je ujedno bila i prilika da zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatko Horvat, načelniku Policijske uprave Radi Sitaru, uruči prigodnu donaciju u vidu kompjuterske opreme potrebne za kvalitetnije praćenje prometne situacije s ciljem povećanja sigurnosti prometa koja će se koristiti u Postaji prometne policije Varaždin.

 


Stranica