Ugrožavanje javnog prometa

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/alkotest01.jpg

Jučer, 14. listopada, u 21.50 sati u mjestu Druškovec policijski službenici Policijske postaje Ivanec pokušali su zaustaviti osobno vozilo, međutim, vozač nije postupio po zahtjevu istih već je nastavio vožnju u smjeru mjesta Novaki.

Foto: Ilustracija
Jučer, 14. listopada, u 21.50 sati u mjestu Druškovec policijski službenici Policijske postaje Ivanec pokušali su zaustaviti osobno vozilo, međutim, vozač nije postupio po zahtjevu istih već je nastavio vožnju u smjeru mjesta Novaki.
Navedeno vozilo zaustavljeno je u mjestu Novaki, kojom prilikom je utvrđeno da istim upravlja hrvatski državljanin starosti 38 godina.

Izvršenom kontrolom vozača utvrđeno je da isti upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 3.24 g/kg, te da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Kontrolom vozila utvrđeno je da se na istom nalaze nepripadajuće registarske pločice.

Kako je postojala bojazan da će vozač nastaviti sa činjenjem prekršaja, isti je doveden u prostorije Policijske postaje Varaždin gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola, te će dana 15. listopada 2009. godine uz optužni prijedlog biti doveden sucu za prekršaje. Prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama navedenom se može izreći ukupna novčana kazna od minimalno 23 000 kuna. Istome će se izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorija u trajanju od 12 mjeseci, a koja će se izvršiti po polaganju vozačkog ispita. Također će se protiv navedenog podnijeti kaznena prijava za počinjeno kazneno djelo Krivotvorenje isprava iz članka 311. Kaznenog zakona.



Stranica