Nalet vlaka na pješaka

Danas, 15. listopada oko 9.40 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, na obilježenom pješačkom prijelazu preko željezničke pruge osiguranim signalnim svjetlosno-zvučnim uređajem i polubranicima te zaštitnom ogradom

Danas, 15. listopada oko 9.40 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, na obilježenom pješačkom prijelazu preko željezničke pruge osiguranim signalnim svjetlosno-zvučnim uređajem i polubranicima te zaštitnom ogradom, došlo je do naleta vlaka na pješaka. Hrvatski državljanin starosti 64 godine upravljao je biciklom makadamskom stazom uz sjeverni rub željezničke pruge Golubovec-Zagreb u Varaždinu, da bi dolaskom do visine osiguranog pješačkog prijelaza preko navedene željezničke pruge, odnosno do objekta auto salona „Lončar“, sišao sa bicikla i krenuo u desno na pješački pružni prijelaz gurajući bicikl sa desne strane preko željezničke pruge, u trenutku kada su bili spušteni polubranici i uključen svjetlosno-signalni uređaj kojim se najavljuje približavanje vlaka.

U tom je trenutku iz smjera Ivanca prema Varaždinu naišao putnički vlak te je došlo do udara prednjeg lijevog djela lokomotive vlaka u tijelo pješaka i prednji kotač njegovog bicikla koji su odbačeni na prostor uz sjevernu tračnicu željezničke pruge, dok se vlak zaustavio nakon intenzivnog kočenja poslije obilježenog cestovnog prijelaza. U navedenom događaju 64-godišnji muškarac je zadobio ozljede te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin gdje je zadržan na liječenju na Odjelu intenzivne njege. Željeznički promet navedenom željezničkom prugom kroz mjesto događaja bio je u prekidu do 10.40 sati, dok se cestovni promet Zagrebačkom ulicom kroz navedeni prijelaz odvijao nesmetano.



Stranica