Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari

U nedjelju, 4. listopada, oko 23.50 sati policijski službenici Interventne jedinice policije PU varaždinske u mjestu Vinica Breg, na predjelu zvanom „Barbara“ zatekli su hrvatskog državljanina starosti 36 godina u narušavanju javnog reda i mira.

U nedjelju, 4. listopada, oko 23.50 sati policijski službenici Interventne jedinice policije PU varaždinske u mjestu Vinica Breg, na predjelu zvanom „Barbara“ zatekli su hrvatskog državljanina starosti 36 godina u narušavanju javnog reda i mira. Navedeni je pod vidnim utjecajem alkohola ispred svoje vikend kuće ispalio nekoliko hitaca iz puške domaće izrade call. 12 mm, za koju ne posjeduje oružni list za držanje i nošenje. Narečena puška, stotinjak komada streljiva raznog kalibra te ispucane patrone oduzete su od navedenog.

Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga kuće i vikend kuće kojima se koristi navedeni hrvatski državljanin kojom prilikom je pronađena manja količina streljiva.
Protiv 36-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari iz članka 335. Kaznenog zakona, te optužni prijedlog za počinjene prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o oružju.



Stranica