Mentorski program

Slika PU_V/vijesti/2009/06_mjesec/19_06/mentor2.jpg

U četvrtak, 18. lipnja, načelnik Policijske uprave varaždinske Rade Sitar sa svojim suradnicima, zamjenikom načelnika PU, Sinišom Brkinjačem i načelnikom Odjela policije, Ivanom Golubićem, u prostorijama Policijske uprave održao je prijem za 57 polaznika Programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac koji su mentorski program obuke – stručnu praksu obavljali u Policijskoj upravi varaždinskoj.

U četvrtak, 18. lipnja, načelnik Policijske uprave varaždinske Rade Sitar sa svojim suradnicima, zamjenikom načelnika PU, Sinišom Brkinjačem i načelnikom Odjela policije, Ivanom Golubićem, u prostorijama Policijske uprave održao je prijem za 57 polaznika Programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac koji su mentorski program obuke – stručnu praksu obavljali u Policijskoj upravi varaždinskoj. Radi se o polaznicima Programa koji su s obrazovanjem započeli 3. studenog 2008. godine, a u Policijskoj upravi varaždinskoj su realizirali stručnu praksu u razdoblju od 2. ožujka do 19. lipnja 2009. godine.

U pozdravnoj riječi načelnik Policijske uprave izrazio je pohvalu polaznicima Programa za iskazan veliki interes i uspjeh u radu kroz provedenu praksu. Naime, kroz povratne informacije dobivene od strane mentora, odnosno načelnika i drugih rukovoditelja svih policijskih postaja ove Policijske uprave u kojima su polaznici bili raspoređeni, razvidno je da su tu praksu obavili i više nego uspješno. One na čiji je rad kroz praksu bilo određenih primjedbi, zamolio je ovom prilikom da takve primjedbe uvaže, kako bi po završenom obrazovanju postali policijski službenici dostojni ovog odgovornog posla. 

Nakon toga je polaznicima navedenog Programa podijeljena anketa pripremljena u Policijskoj upravi varaždinskoj, sa dvadesetak pitanja koja se odnose na njihovo zadovoljstvo organizacijom mentorskog programa. Kako je anketa anonimna, polaznici su zamoljeni da što objektivnije odgovore na postavljena pitanja kako bi se dobio što bolji uvid u organizaciju postignuća, ali i eventualno uočene organizacijske probleme. Naime, cilj je ove ankete prikupiti podatke koji će Policijskoj upravi omogućiti određivanje prioriteta u daljnjoj organizaciji mentorskog programa kako bi se zadržale uspješne metodologije, a promijenile neuspješne.



Stranica