Župan Čačić i gradonačelnik Čehok u novogodišnjem posjetu PU varaždinskoj

  • Slika PU_V/vijesti/2019/zupan/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Prvog dana Nove godine, djelatnike Policijske uprave varaždinske i Javne vatrogasne postrojbe Varaždin posjetio je varaždinski župan Radimir Čačić.

Foto: PU varaždinska

Prvog dana Nove godine, djelatnike Policijske uprave varaždinske i Javne vatrogasne postrojbe Varaždin posjetio je varaždinski župan Radimir Čačić. U Policijskoj upravi varaždinskoj, župana je primio načelnik Policijske uprave Predrag Benčić zajedno sa svojim zamjenikom Darkom Blažijem. Načelnik Benčić tom se prilikom osvrnuo na novogodišnju noć, ocijenivši je zadovoljavajućom. „Bilo je nekoliko prometnih nesreća, imali smo dva slučaja u kojima je došlo do nestručnog rukovanja s petardama, gdje su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede, dakle ništa ozbiljno. Možemo reći da je novogodišnja noć protekla u miru, slavlju, veselju, a i novogodišnja je utrka protekla bez ikakvih problema. Mislim da su sve svi ugodno osjećali, a mi ćemo na tragu toga nastaviti raditi“ istaknuo je te nastavio: „Varaždinska se policija trudila da svim žiteljima Varaždinske županije osigura ono što je nakon zdravlja najvažnije, a to je sigurnost. Upravo je sigurnost jedan od naših glavnih motiva i na tome ćemo nastaviti raditi i dalje, kako bi se svi naši građani i svi turisti koji dolaze u ovu prelijepu županiju osjećali sigurno.“

Župan Čačić zahvalio je djelatnicima varaždinske Policijske uprave na njihovom dosadašnjem kvalitetnom radu, zahvaljujući kojem je sigurnost u Varaždinskoj županiji na iznimno visokom nivou. „Svi župani, uključujući i mene, jako dobro znaju i potpuno su svjesni značaja i kvalitete rada naših službi – policije, vatrogasaca, hitne, svih službi koje kontinuirano prate i bdiju nad zdravljem i sigurnosti građana ove Županije. O kvaliteti rada govore jasni pokazatelji i priznanja“ kazao je i istaknuo kako je Policijska uprava varaždinska po svojim rezultatima u najvišoj kategoriji. „Tako je bilo prošlih godina, a siguran sam da će tako biti i dalje. Moja osobna zahvalnost i zahvalnost građana na svemu što su učinili na tom odgovornom, a ponekad i opasnom poslu. Sigurnost je nešto što uzimamo zdravo za gotovo, a to jednostavno nije tako – na tome treba puno raditi, promišljati. Zato, budimo svjesni doprinosa kvaliteti našeg života koje policija i sve druge službe daju“ zaključio je župan Čačić.
Također, u sklopu tradicionalnog posjeta Općoj bolnici Varaždin, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Varaždin i Policijskoj upravi varaždinskoj, načelnik Benčić i njegov zamjenik Blaži primili su gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka i njegove zamjenike Zlatana Avara i Sandru Malenica.

Načelnik Benčić tom je prilikom zahvalio varaždinskom gradonačelniku na suradnji i podršci u 2018. godini, sa željom da se takva suradnji nastavi i u novoj godini. Kako je naglasio, suradnja s Gradom je ključna kako bi se svi projekti odradili u korist naših sugrađana.
Gradonačelnik Čehok zahvalio je djelatnicima Policijske uprave što su, kako je naveo, „čuvali našu sigurnost i ovu noć. Smatram da bi dogodine trebalo građane osvijestiti da do jedne razine smanje korištenje pirotehničkih sredstava jer je u novogodišnjoj noći smisao veselje i zabava. S Policijskom upravom varaždinskom njegujemo dobru suradnju, prijavili smo i nekoliko projekata od kojih jedan ide direktno u Bruxelles, a radi se o potpunom novom sustavu praćenja prometa i sumnjivih radnji u gradu, kao novina za ovaj dio Europe. Policijska uprava će provesti i jedan novi projekt tijekom Špancirfesta te zahvaljujem Ministarstvu unutarnjih poslova što su baš Varaždin odabrali za područje cijele Hrvatske. Uskoro ćemo sazvati i naše Vijeće za prevenciju kriminaliteta na kojem ćemo i dodatno utvrditi što tijekom godine treba u gradu još poboljšati“ zaključio je gradonačelnik.


Stranica

Dokumenti i linkovi