Zlouporaba položaja i ovlasti

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/novac01.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom te utvrdili da postoji osnovana sumnja da je kao odgovorna osoba jednog dječjeg vrtića, u razdoblju od 2007. do 2011. godine,

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom te utvrdili da postoji osnovana sumnja da je kao odgovorna osoba jednog dječjeg vrtića, u razdoblju od 2007. do 2011. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, prikupljala novčana sredstva od roditelja u svrhu plaćanja raznih naknada, posjeta predstavama, kupnje radnih listova i plaćanja premija osiguranja, no navedena sredstva nije putem računovodstva uplaćivala na žiro račun vrtića.

Nadalje, navedena je u ime dječjeg vrtića sklopila ugovor sa jednim mobilnim operaterom za korištenje mobilne tarife za korištenje u službene svrhe ali je istu koristila privatno. Također je na blagajni jedinice lokalne samouprave podizala razne novčane iznose u ime naknada za regres za godišnji odmor i smrtne slučajeve u obitelji, a da iste nije odmah isplaćivala zaposlenicima već ih je zadržavala za sebe i koristila ih, a isplatu je vršila nakon nekoliko mjeseci u više obroka. Na opisane je načine pribavila za sebe protupravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti iz članka 337. Kaznenog zakona.



Stranica