Višestruki recidivist prometnih prekršaja završio u zatvoru i privremeno mu oduzeto vozilo

Slika \PU_V\vijesti\ilustracije\policija01.jpg

U nedjelju, 27. veljače oko 0.15 sati u Koretincu, policijski su službenici pokušali zaustaviti osobno vozilo, čiji se vozač odbio zaustaviti, odnosno nije postupio po znakovima policijskih službenika te nastavio kretanje bez zaustavljanja

FOTO: ilustracija

Za istim je nastavljen progon od strane policijskih službenika te je zaustavljen pomoću svjetlosnih znakova na službenom vozilu u  Čalincu.

Nadzorom je utvrđeno da vozilom kojem je istekao rok važenja prometne dozvole i obaveznog osiguranja vozila te pod utjecajem alkohola od 2.66 g/kg upravlja 28-godišnjak. Također, utvrđeno je da isti upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme  kad mu je izdano rješenje o zabrani polaganja vozačkog ispita zbog prethodno akumuliranih negativnih prekršajnih bodova. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja te obzirom da je isti višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja, uhićen je i doveden na Općinski sud u Varaždin gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 10 dana.  

Također mu je privremeno oduzeto vozilo s prijedlogom trajnog oduzimanja. Uz to, za počinjene mu prekršaje prijeti izricanje ukupne novčane kazne do 87 000 kuna i kazna zatvora do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca.

Stranica