Varaždin - recidivist u prometu izazvao prometnu nesreću

U subotu, 9. veljače oko 17 sati u ulici Miroslava Krleže u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom.

U subotu, 9. veljače oko 17 sati u ulici Miroslava Krleže u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Muškarac starosti 33 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.04 g/kg i za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Upravljao je Biškupečkom ulicom u smjeru Miroslava Krleže. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti  prešao je vozilom u lijevo na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera kojom prilikom je bočnim retrovizorom udario u  retrovizor vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 46-godišnjak. Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta.

Obzirom da se radi o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, isti je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na prekršajnoj sutkinji Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom određivanja zadržavanja odnosno kaznen zatvora u trajanju do 60 dana. Nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje, 33-godišnjak je pušten na slobodu, te će se protiv istog provesti redovan prekršajni postupak.
 

Stranica