Upravljao vozilom prije stjecanja prava

​Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su u srijedu, 9. listopada oko 7.30 sati u Čalincu, osobno vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak.

Kako je utvrđeno, isti je vozilom upravljao nakon što mu je rješenjem Policijske postaje Ivanec izrečena zabrana polaganja vozačkog ispita do 18. svibnja 2024. godine, a od navedenog datuma nije stekao pravo na upravljanje.

S obzirom da je vozilom upravljao prije stjecanja prava i kako je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i priveden u Policijsku postaju Ivanec.

Nakon toga je doveden sucu Općinskog suda u Varaždinu koji ga je proglasio krivim za počinjene prekršaje i odredio mu zadržavanje u trajanju od 10 dana.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 2 650 eura, zatvorska kazna do 60 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja u trajanju do 12 mjeseci, a nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, odredit će mu se 6 negativnih prekršajnih bodova. 

Stranica