​Učenicima varaždinskih srednjih škola predstavljeno zanimanje policajac/policajka te predstavljene razne preventivne aktivnosti

  • Slika \PU_V\vijesti\2024\Preavanje učenicima Strojarske škole\IMG_20240320_112045_copy_1280x958.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U utorak i srijedu, 19. i 20. ožujka, policijski službenici Policijske uprave varaždinske su učenicima Graditeljske, prirodoslovne i kemijske škole Varaždin te Strojarske i prometne škole Varaždin, predstavili zanimanje policajac/policajka.

Foto: PU varaždinska
 
Učenici su tom prilikom informirani o mogućnostima upisa u 3. razred srednje škole  za program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja, odnosno za program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka nakon završene srednje škole, u Policijskoj školi „Josip Jović“.
 
Također im je kroz prezentaciju video materijala, predstavljen jedan radni dan polaznika za zanimanje policajac/policajka na Policijskoj akademiji. Upoznati su i s  uvjetima školovanja i mogućnostima napredovanja u policijskoj službi, a posebno u smislu daljnjeg obrazovanja, odnosno studija na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti.
 
Ujedno im je ovom prilikom skrenuta pozornost na prometna pravila, kretanje, dužnosti i obaveze te ponašanje u prometu kada sudjeluju u prometu u svojstvu pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava, a upoznati su i s  najčešćim greškama koje dovode do prometnih nesreća.
 
Uz opasnosti koje prijete kod konzumacije alkohola i droga,  predstavljena im je i kampanja „WEB HEROJ“ te opasnosti kibernetičkih napada.

Stranica