Učenici Srednje strukovne škole Varaždin obišli Spomen obilježje poginulim i nestalim policajcima PU Varaždin

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U četvrtak, 18.travnja Policijsku upravu varaždinsku posjetili su učenici i učenice Srednje strukovne škole Varaždin.  

Foto: PU varaždinska
 
Učenici 2. razreda Srednje strukovne škole Varaždin, smjera Tehničar zaštite osobe i imovine su u pratnji svoje profesorice povijesti, Jadranke Jagenčić-Šušnjić obišli Spomen obilježje poginulim i nestalim policajcima Policijske uprave Varaždin u Domovinskom ratu.
 
Na prostoru Spomen obilježja su im prezentirane informacije o doprinosu policajaca Policijske uprave varaždinske u Domovinskom ratu, poglavito u oslobađanju grada Varaždina od pripadnika JNA, zatim u obrani Vukovara, kao i sudjelovanju policajaca  Specijalne jedinice policije "Rode" na ratištima diljem Republike Hrvatske. Naglašen je i ogroman doprinos policajaca Policijske uprave varaždinske u stvaranju i obrani naše Domovine kao i velika žrtva koja se broji u 37 poginulih i nestalih policajaca.
 
Također, učenicima je održano informativno predavanje za kampanju „Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“ za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“ za zanimanje policajac/policajka.
 
Tom su prilikom mogli saznali kako postati policajac - koje kriterije moraju zadovoljiti i kako se prijaviti na postojeći natječaj. Isto tako da bi im što više predočili policijski posao objašnjeno im je što znači biti policajac, koje sve poslove policajac obavlja, prava i obaveze kao i prednosti i mane policijskog posla te mogućnostima napredovanja tokom godina u službi.  

Stranica