​Učenici prvih i drugih razreda Osnovne škole Novi Marof danas su učili o sigurnosti prometa na cesti uz preventivno edukativnu predstavu „Čupsi u prometu“

  • Slika \PU_V\vijesti\2023\Poštujte naše znakove\20231214_111618.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Ravnateljstva policije i Policijske uprave varaždinske, održane su aktivnosti iz preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom „Poštujte naše znakove“.  

Foto: PU varaždinska

U današnjem programu sudjelovalo je 120 učenika prvih i drugih razreda koji su na zanimljiv i interaktivan način učili prometna pravila važna za njihovu sigurnost u prometu kroz predavanje „Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa“. 

Policijski službenik Službe za prevenciju Ravnateljstva policije u uvodnom je djelu upoznao učenike  s prometnim znakovima te uputio niz korisnih prometnih savjeta.

Učenici su naučeno znanje potvrdili, ali i nadogradili kroz animirano-lutkarsku predstavu „Čupsi u prometu“  u izvedbi glumca Jerka iz Društva za promicanje glazbe Zvuk svjetlosti. 

Kroz edukativnu predstavu učenici su na zanimljiv, poučan i zabavan način usmjereni na razne situacije u prometu, na važnost poštivanja prometnih pravila, moguće opasnosti u prometu na cesti, a sve s ciljem da kroz pridržavanje prometnih propisa i poštivanje prometnih znakova budu sigurni kada se kreću nogostupom, prelaze preko ceste ili kada se prevoze u automobilu.

S obzirom na to da su djeca jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu, Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava varaždinska kontinuirano kroz razne preventivne aktivnosti aktivno sudjeluju u edukativnom prometnom odgoju djece i mladih.
 
Cilj svih preventivnih aktivnosti je, prije svega je povećanje razine sigurnosti djece u prometu na cesti te prevencija stradavanja djece kao pješaka, putnika ili vozača bicikla.  Upravo kroz takve preventivne aktivnosti koje su danas  održane u osnovnoj školi Novi Marof osim što najmlađi stječu osnovna znanja o prometu razvija se i prometna kultura od najranije dobi.
 

Stranica