U srijedu tijekom ROADPOL-ove akcije i u Varaždinu 24-sati nadzor brzine

Slika \PU_V\vijesti\2021\24sata\24sata5.jpg

Na Području policijske uprave varaždinske, kao i na području cijele Europe, jednom godišnje tradicionalno se organizira Speed Marathon


Sukladno aktivnostima organizacije ROADPOL, na području Policijske uprave varaždinske, policijski službenici će od 19. do 25. travnja provoditi pojačani nadzor brzine kretanja vozila.
U srijedu, 21. travnja 2021. godine od 00.00 do 24.00 sata provoditi će se ciljana akcija pojačanog 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila. Akcija je unaprijed najavljena i građanima je ponuđena mogućnost da predlože lokacije za mjerenje brzine.
Napominjemo kako predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju unaprijed najaviti za dogovor Policijskoj upravi.
Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Policijska uprava će odabrati najpogodnije lokacije, od predloženih lokacija za provođenje nadzora. Koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Zbog obuhvaćanja što većeg broja, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata.
Suradnjom s medijima i građanima nastoji se podići svijest građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Stranica