U šalter sali PU varaždinske info punkt za podršku žrtvama i svjedocima

Slika PU_V/vijesti/2019/Podrška žrtvama//20191121_111017.jpg

         U četvrtak, 22. studenog, u prostorima Upravnog odjela Službe zajedničkih i upravnih poslova Policijske uprave varaždinske (u holu šalter-sale), u ulici Augusta Cesarca u Varaždinu, postavljen je stalak s promotivnim materijalima Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ured Varaždin.
            Ovo je nastavak uspješne suradnje Policijske uprave varaždinske i spomenute Udruge, nakon što je isti takav stalak postavljen u holu Policijske uprave varaždinske, u Milčetićevoj u ulici u Varaždinu, u kolovozu 2018. godine.
            Radi se o promotivnim materijalima programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ s informacijama koje olakšavaju žrtvama put u ostvarenju zakonski zajamčenih prava.
Naime, policijski službenici prilikom zaprimanja prijave kaznenog djela upoznaju žrtve i oštećene osobe s njihovim pravima, među ostalim i o postojanju ustanova, vladinih i nevladinih te građanskih udruga koje osiguravaju pomoć i potporu žrtvama i svjedocima.
Primopredaji su nazočili izvršni direktor Udruge Miren Špek, voditeljica Ureda Varaždin Barbara Oreški, načelnik Policijske postaje Varaždin Krešo Bosak i pomoćnik načelnika Policijske postaje Varaždin Darko Dragičević.
 

Stranica