U prometnoj nesreći ozlijeđen motociklist

​U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 30. lipnja oko 9.45 sati u Svetom Petru, ozlijeđena je jedna osoba. 

Muškarac starosti 63 godine upravljao je motociklom Kalničkom ulicom iz smjera Čukovca u smjeru Harambašine ulice. Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, sletio je u lijevo van kolnika u cestovni jarak gdje je prednjim kotačem udario u betonsku cijev mosta kuće. Nakon toga se nastavio kretati po zelenoj površini te prednjim lijevim bočnim dijelom motocikla udario u drveni stup telefonske mreže, pri čemu je pao s motociklom na kolnik.

Vozaču je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Koprivnica, a njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

S obzirom na povoljne vremenske uvjete, na našim prometnicama svakodnevno u prometu sudjeluje veliki broj vozača mopeda i motocikala koji često zbog vlastitog neodgovornog ponašanja i grubog kršenja prometnih propisa sudjeluju u teškim prometnim nesrećama u kojima smrtno stradavaju ili zadobivaju teške tjelesne ozljede. Isto tako, vozači i putnici tih vozila često su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila, koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu.

Ovim putem podsjećamo vozače mopeda i motocikala na poželjna ponašanja u promete te važnost poštivanja prometnih propisa. Policijska uprava varaždinska - Savjeti i preporuke motociklistima i mopedistima

Također, apeliramo na vozače ostalih skupina motornih vozila da obrate pažnju i vode računa o sigurnosti svih sudionika u prometu, a naročito vozača mopeda i motocikala koji pripadaju skupini najugroženijih sudionika u prometu.



 

Stranica