U OŠ Vinica uručene pohvalnice za „Prometnu učilicu“

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Svjesni činjenice da je prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa, kao i podizanje prometne kulture općenito,

Foto: PU varaždinska

Svjesni činjenice da je prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa, kao i podizanje prometne kulture općenito, jedan od prioriteta u edukaciji djece već od najranije dobi, policijski službenici poduzimaju razne preventivno-represivne mjere i provode aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu.
Bez obzira koliki je broj nastradale djece u prometu, svako  stradavanje  djece potiče nas na dodatni rad. 
Stoga je u sklopu provođenja promidžbenih i edukativnih aktivnosti, iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa financirana te  izrađena web aplikacija „Prometna učilica“ koja  školskoj djeci omogućava  upoznavanje s osnovama prometne kulture, prometnih propisa i poželjnog ponašanja u prometu.
Prometna je učilica prilagođena uzrastu djece od prvih do osmih razreda osnovne škole te obrađuje  važne tematske cjeline – kretanje pješaka u prometu, vožnju biciklom i drugo, kako kroz poučne sadržaje, tako i kroz pitanja za provjeru znanja.
Kako bi svoje znanje moglo provjeriti što više školske djece „Prometna učilica" je dostupna putem najkorištenijeg medija populacije mladih – Interneta, a podatke i korisničko ime i lozinka za pristup „Prometnoj učilici“,  djeca dobivaju u školi.
U srijedu, 30. siječnja, u Osnovnoj školi Vinica, dodijeljene su nagrade najuspješnijim natjecateljima na državnom natjecanju.
Nagrade su zajednički uručili Miron Huljak policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije, Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske, Davor Bezak, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu te Sandra Kabalin i Milan Stevanović iz poduzeća „Moj telekom“ Zagreb, partnera u provođenju projekta.
Naime, Osnovna škola Vinica osvojila je ukupno prvo mjesto na ovom natjecanju te je ovom prigodom uručena pohvalnica ravnateljici škole Mirjani Jambriško i učitelju tjelesne i zdravstvene kulture Branimiru Štimecu.
Također su nagrade uručene i za pojedinačne ostvarene rezultate i to Simonu Krobotu, učeniku 3. razreda za osvojeno prvo mjesto u svojoj dobnoj skupini, Teu Cesaru, učeniku 2. razreda za osvojeno drugo mjesto i Jakovu Hrgaru, učeniku 4. razreda za osvojeno četvrto mjesto, koji su uz pohvalnice primili i vrijedne nagrade. Pohvalnice su uručene i drugim učenicima Osnovne škole Vinica koji su postigli uspjeh na natjecanju.
Kako je ovom prigodom istaknuo učitelj Branimir Štimec, koji provodi edukaciju i pripremu djece za sigurno sudjelovanje u prometu, Osnovna škola Vinica trenutno posjeduje 10 bicikala, koji su dobiveni kroz sudjelovanja u raznim natjecanjima učenika i koji služe za daljnju edukaciju djece. Svake godine 40-ak učenika četvrtih razreda položi ispit za upravljanje biciklom, a cilj je da osim samog polaganja ispita, djeca budu stvarno spremna za sigurno i samostalno sudjelovanje u prometu. Kako je istaknuo, prednost je „Prometne učilice“ što osim djecu, educira i roditelje.
Predstavnik Ravnateljstva policije Miron Huljak složio se s navedenim i potvrdio da se djeca sigurnom i savjesnom sudjelovanju u prometu, uče od roditelja i to kreće već od pravilne vožnje u auto-sjedalici pa nadalje.
Kako je ove godine „Prometnom učilicom“ obuhvaćeno 10 000 učenika iz 280 škola iz cijele države, predstavnici poduzeća „Moj telekom“, zahvalili su na pozitivnim povratnim informacijama o projektu predstavnicima Škole i policije te su svi zajedno čestitali svim nagrađenim učenicima.
 

Stranica

Dokumenti i linkovi