U Lepoglavi smrtno stradao vozač motocikla

Slika \PU_V\vijesti\ilustracije\policija03.jpg

U nedjelju, 21. srpnja oko 23.30 sati u ulici Hrvatskih pavlina u Lepoglavi, u prometnoj je nesreći smrtno stradao 31-godišnjak. 

Foto: Ilustracija

On je upravljao motociklom te je pri izlasku iz oštrog desnog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, izgubio nadzor nad upravljačem.

Zbog toga je prešao na suprotnu kolničku traku gdje je prednjim kotačem motocikla naletio na uzdignuti betonski rubnik nogostupa. Uslijed udara je pao na nogostup i udario tijelom u metalni stup prometnog ogledala, pri čemu je smrtno stradao.

Motocikl se nastavio kretati dalje te prednjim kotačem udario u betonski rubnik prilaza na parkiralište, nakon čega je od siline udara odbačen i u klizanju nastavio kretanje do sjevernog ruba kolnika ulice.

Tijelo unesrećenog muškarca je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin gdje će se provesti obdukcija.

Za vrijeme trajanja očevida, sve do 3.15 sati navedena dionica ulice Hrvatskih pavlina bila je zatvorena za promet te se isti odvijao obilaznim pravcima.
 
Ovom prilikom podsjećamo vozače mopeda i motocikala na poželjna ponašanja u prometu te važnost poštivanja prometnih propisa.

Također, apeliramo na vozače ostalih skupina motornih vozila da obrate pažnju i vode računa o sigurnosti svih sudionika u prometu, a naročito vozača mopeda i motocikala koji pripadaju skupini najugroženijih sudionika u prometu.

 

Stranica