U Ivancu održano predavanje vatrogascima o opasnostima minsko ekslozivnih naprava

  • Slika /PU_V/vijesti/2021/IMG_2844.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policija preventivnom akcijom educirala Ivanečke vatrogasce kako se ponašati u slučaju nailaska na minsko-eksplozivna sredstva prilikom intervencija gašenja požara. 

Potaknuti sve češćim slučajevima pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava i ostalih predmeta vojnog porijekla svuda oko nas, te činjenicom da u Republici Hrvatskoj još uvijek postoje minski sumnjiva područja, u petak 16. srpnja 2021. godine u prostorijama DVD-a Ivanec održana je preventivna aktivnost  edukacije operativnih vatrogasaca Vatrogasne zajednice grada Ivanca.
 
Cilj predmetne aktivnosti bio je što bolja edukacija vatrogasaca, te povećanje njihove sigurnosti i sigurnosti samih građana, obzirom da u obavljanju svojih aktivnosti često dolaze u doticaj sa opasnim sredstvima i kao takvi spadaju u kategoriju ugrožene skupine vezano na opasnosti od minsko-eksplozivnih sredstava.
 
Predavanju je prisustvovalo 16 operativnih vatrogasaca Vatrogasne zajednice grada Ivanca.
 
Obuhvaćene teme, o kojima je govorio na predavanju policijski službenik za Protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske Nino Trakoštanec bile su:
 
-       Minski sumnjiva područja u RH
-       Ostala opasna mjesta u bližoj okolici
-       Minsko-eksplozivna sredstva – prikaz školskih uzoraka
-       Pravilno i rizično ponašanje u slučaju nailaska na PEZ
-       Nacionalna kampanja „Manje oružja, manje tragedija“
-       Slučajevi iz prakse
 
 Cjelokupno predavanje vatrogasci su slušali sa velikim interesom i sa policijskim službenikom otvoreno porazgovarali o nekim situacijama iz prakse.
 

Stranica