Trovanje djelatnika amonijakom

U srijedu, 8. kolovoza u 11 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Varaždin da zbog trovanja amonijakom, u Opću bolnicu Varaždin prevoze tri djelatnika poduzeća u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu

U srijedu, 8. kolovoza u 11 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Varaždin da zbog trovanja amonijakom, u Opću bolnicu Varaždin prevoze tri djelatnika poduzeća u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu.
    Očevidom kojem su prisustvovali inspektori zaštite okoliša i zaštite na radu, utvrđeno je da je oko 9.30 sati u pogonu pakirnice mesa došlo do istjecanja amonijaka iz unutarnje jedinice klima uređaja za hlađenje navedene prostorije i to zbog mehaničkog kvara na spiralnom dijelu uređaja kroz koji prolazi amonijak.
    Po uočavanju kvara, svi zaposlenici su napustili pogon.
    Uz navedena tri djelatnika, u Općoj bolnici Varaždin naknadno je medicinsku pomoć zatražilo još šest njih. Njihove ozljede nisu okvalificirane.
    Inspektor zaštite okoliša, pregledom pogona utvrdio je da nema opasnosti za okoliš, dok su inspektori zaštite na radu naložili ispitivanje ispravnosti ostalih uređaja za rashlađivanje u pogonu, kao i blombiranje spornog uređaja iz kojeg je istjecao amonijak.



Stranica