Tijekom provedene operativne akcije "Alkohol" prezentirano i zanimanje policajac/policajka

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

16./17. ožujka (subota/nedjelja) u vremenu od 20.00 do 04.00 sata policijski službenici Policijske uprave varaždinske su proveli operativnu akciju „Alkohol“ na području cijele Varaždinske županije.

Foto: PU varaždinska

Za vrijeme provođenja akcije utvrđeno je 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja te 19 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Najviša koncentracija alkohola od 2.32 promila utvrđena je kod 32-godišnjeg vozača osobnog automobila u Varaždinu.
 
Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen.

Tijekom akcije, osim represivnih mjera provođene su i preventivne mjere pa su zatečenim vozačima u prometu, koji nisu bili pod utjecajem alkohola, podijeljeni mirisni borići i letci vezani uz alkohol i 4 ubojice u prometu.

Sudionicima su objašnjeni rizici vožnje pod utjecajem alkohola te sankcije za navedene prometne prekršaje. Skrenuta im je pozornost i na četiri ubojice u prometu i obvezu vezivanja pojasom svih putnika u vozilu bez obzira gdje oni sjedili.
 
Uz provođenje preventivnih mjera vezanih uz alkohol također je provedena kampanja za zanimanje policajac/policajka prema mlađoj populaciji koja se zatekla u prometu (vozači i putnici). Istima je ukratko prezentiran rad policije, mogućnosti upisa, pogodnostima te što ih očekuje po završetku školovanja.  Podijeljeni su im i letci Postani policajac/policajka.

 

Stranica