Sudjelovanje na okruglom stolu Pozitivni razvoj adolescenata u Varaždinskoj županiji

  • Slika \PU_V\vijesti\2019\okruglistol\1.jpg
  • Slika
  • Slika

Danas,  29. studenog 2019. godine s početkom u 11 sati u Studentskom klubu Studentskog centra Varaždin, Julija Merlića 9 u Varaždinu, održan je okrugli

Danas,  29. studenog 2019. godine s početkom u 11 sati u Studentskom klubu Studentskog centra Varaždin, Julija Merlića 9 u Varaždinu, održan je okrugli stol Pozitivni razvoj adolescenata u Varaždinskoj županiji.

Na samom početku okruglog stola tim znanstvenica iz Laboratorija za prevencijska istraživanja s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta uz podršku Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije predstavili su rezultati istraživanja.
Cilj istraživanja bio je ispitati pokazatelje pozitivnog razvoja, rizična ponašanja i internalizirane probleme (markiranje, korištenje sredstava ovisnosti, nasilničko ponašanje, kockanje, depresivne i suicidalne simptome), provjeriti zastupljenost individualne i obiteljske otpornosti učenika, socijalno-emocionalne kompetencije učenika, privrženost školi i usmjerenu pozornost učenika.

Nakon predstavljanja rezultata istraživanja, održan je okrugli stol na kojem su sa raspravama sudjelovali zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, predstojnik podružnice Obiteljskog centra Varaždin Siniša Česi, voditeljica Centra izvrsnosti za komunikaciju Snježana Pejnović, policijska službenica za prevenciju Policijske uprave varaždinske Tatjana Novak i prof.reh. dr.sc. Zlatko Bukvić iz Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske.

Stranica