Sigurnost kupača na uređenim kupalištima

Slika /PU_V/vijesti/2019/prevencija/IMG-980213aa4c3d48bb0dd1bd1b8f502643-V.jpg

Na Dravskim bazenima Varaždin i SRC Aquacity, policijski službenici Policijske postaje Varaždin i djelatnici Gradskog društva Grada Varaždina

Na Dravskim bazenima Varaždin i SRC Aquacity, policijski službenici Policijske postaje Varaždin i djelatnici Gradskog društva Grada Varaždina proveli su preventivne aktivnost za kupače na uređenim kupalištima.
Cilj ove zajedničke akcije je prevencija nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti prilikom nastupanja ekstremno visokih temperatura, ali i sigurnijeg boravka na kupalištima u zaštiti od krađa i drugih neželjenih događaja.
Policijski službenici su kupačima skrenuli pozornost o poduzimanja mjera samozaštite u cilju sprečavanja krađa iz osobnih vozila te krađe osobnih stvari prilikom boravka na kupalištima, dok su im djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Varaždin  predstavili kodeks sigurnosti na vodi, mjerili tlak i razinu šećera u krvi.
Prisutnim kupačima podijeljeni su prigodni rekviziti za igre na vodi te brošure o savjetima za sigurniji boravak kod kupanja.
Zajedničku akciju Policijske postaje Varaždin i Gradskog društva Crvenog križa Varaždin podržali su zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar, ravnatelj JU Gradski bazeni Željko Kušter i direktor poduzeća Aquacity Emir Arnautović.
 

Stranica