Siguran prelazak preko željezničke pruge

Slika PU_V/vijesti/ilustracije/prijelazrampa.jpg

U srijedu i četvrtak, 28. i 29. studenog, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin provodili su akciju pod nazivom „Sigurnost prometa na željezničkim prijelazima“.

Foto: PU varaždinska

U srijedu i četvrtak, 28. i 29. studenog, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin provodili su akciju pod nazivom „Sigurnost prometa na željezničkim prijelazima“. Tijekom provođenja akcije u prekršaju je zatečen  21 vozač motornog vozila, no također je tom prilikom uočeno da pojedini biciklisti i pješaci pokušavaju prijeći preko prijelaza u vrijeme kada su spušteni branici i upaljena svijetla na željezničkim prijelazima.

Obzirom na navedeno, ovom prilikom skrećemo pozornost građanima da je pri prelasku preko željezničke pruge neophodno povećati oprez i poštivati prometnu signalizaciju, odnosno zaustaviti se pred željezničko-cestovnim prijelazom, poštivati crveno treperavo svijetlo, zvučni signal i spuštene polubranike, a na prijelazima bez uređaja poštivati znak „Andrijinog križa“ i znak „Stop“.



Stranica