Rezultati provedene Operativne akcije „Alkohol“

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su tijekom noći sa subote na nedjelju od 10. do 11. kolovoza od 21 do 5 sati proveli operativnu akciju „Alkohol“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 12 prekršaja vožnje pod utjecajem

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su tijekom noći sa subote na nedjelju od 10. do 11. kolovoza od 21 do 5 sati proveli operativnu akciju „Alkohol“. Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, te 8 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 11 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila i 1 u svojstvu vozača bicikla. Najviša koncentracija alkohola utvrđena je u Varaždinu, 10. kolovoza u 23.40 sati kod vozača bicikla starosti 57 godina, a iznosi 2.37 g/kg. Prilikom provođenja akcije zatečene su dvije žene u vožnji pod utjecajem alkohola, i to mlada vozačica kod koje je na području Ivanca utvrđena koncentracija od 0,10 g/kg i žena starosti 30 godina na području Varaždina, kod koje je utvrđena koncentracija od 0,68 g/kg.

Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 1 vozač je zadržan u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stranica