Rezultati provedene akcije Pješaci i biciklisti

Slika PU_V/vijesti/2021/pjesacibiciklisti/OA%20pjesaci%20i%20biciklisti.JPG
Jučer, 27. listopada od 6 do 9 i od 19 do 23 sata na području Policijske uprave varaždinske provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“ usmjerena na nadzor poštivanja propisa od strane pješaka i biciklista, te vozača motornih vozila koji krše propise na štetu spomenutih kategorija sudionika.
Za vrijeme akcije utvrđena su ukupno 62 prekršaja, od kojih 58 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 4 ostala prekršaja.

Najviše prekršaja počinili su biciklisti nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću te pješaci prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza i prelaskom preko pješačkog prijelaza na znak crvenog svjetla. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača.
Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

Stranica